2010

Januari- Svärisarna hälsade på för första gången
Februari- Kärleksweekend till Piteå, Luleåtrip med tjejorna, världens bästa tjejfest.
Mars-Stockholmsweekend
Mars/April- Thailand 2 veckor
Maj-
Juni-Stockholm, stadsfesten, midsommar, syrrans bröllop
Juli-Semester. Roadtrip till Stockholm med Emma och Anton, därefter Småland
Augusti- Beachen i Norsjö
September- Halv 8 hos mig
Oktober- Italien, Florens.
November- Italien, fest i Norsjö
December- Viktor hälsar på, jag fyller år, min och Emmas maskeradfest, julfest med familjen, julfest med jobbet, trip till Stockholm, jul i Småland, sjuk en vecka, magkatarr, Nyår!!


GOTT NYTT 2011♥

robyn hjärta 2010


kang möbler

Att tomten inte gav mig ett hus i år tycker jag var lite lamt. För hur kul är det att inreda i en lägenhet som man inte ska bo i flera år framåt. Speciellt nu när jag har hittat hemsidan ur mina drömmar med möbler som jag kan dö för..


Slitna Kang-bord importerade från Asien. GE MIG!





¨

Slitna använda möbler som har en historia.. Ah så fantastiskt så jag kan självdö!

så var glada julen slut slut slut

Ja, god jul i efterskott förresten. Har ni haft en trevlig sådan?
Julfirandet hos svärisarna var riktigt mysig. Med massa paket och snö. Mindre kul var det i Lördagskväll då jag trodde jag hade fått extrem mjölkmage. Igår var det värre och det visade sig vara någon form av magsjuka som dragit över mig. Såhär roligt har jag haft det senaste dygnet med konstant krampande mage och behov av toalett 60 sekunder per minut.

- Buss till Sthlm, 3,5 h

- Promenera från centralen till lägenheten

- Upp 05.00 för att sedan hoppa in i taxin som tar oss till centralen och Arlanda Express 06.30

- Arlanda Express står stilla så vi går till flygbussarna som vi för övrigt inte hittar.

- Hittar dem så vi springer dit.

- Åker mot Arlanda med stress i kroppen när vi ser att vi ska vara incheckade om exakt 20 min.'

- Kommer fram samtidigt som resten av Sverige. Hela terminal 4 var överbelastad med resenärer, vi står sist i kön och inser att om exakt 4 min ska vårt baggage ha lämnats av, före oss är kanske ca 500 pers. '

-Vi tränger oss före kön, spriger upp mot säkerhetskontrollen. När vi är i trappen hör vi att samtliga passagerare mot Skellefteå skall ombordstiga planet Nu!

- Vi springer till planet som sista passagerare, sätter oss...

-... Så säger piloten att vi inte kommer att lyfta på 20 min pga nått strul.

- Min mage försöker ta död på mig.

- Min telefon är trasig

- Vi har ingen mat hemma

- Vi landar och tar flygbussen in till stan, jag går till Telia för att köpa en ny iPhone. Nä, det gick inte så smidigt som jag trott...

-... går till Phone House och checkar läget, dom hade bara en iPhone 4, fine!!! Men den skulle inte komma för ens om 1,5 vecka. MEN JAG BEHÖVER DEN NU!

- Går till Expert, överfullt med folk.

- Åker till Solbacken och Expert, ingen iPhone hemma.

- Funderar på självmordsalternativ..... ¤"¤#&¤¤

- Går till On Off, säger att JAG BEHÖVER EN JÄVLA TELEFOOOON!!!

- Skiter i iPhone och köper en HTC Desire ist.

- Handlar lite mat.. Blev typ.. korv. Orka tänka på sånt nu..!!

- Åker hem och dör en smula. Nu vill jag gömma mig någonstans och hoppas jag förintas. Ungen på övervåningen har dessutom världsmästerskap i DAMP!!!!

- Loggar in på bloggsidan och läser kommentarer. Något stolpskott har kommenterat ett 3 år gammalt inlägg om att jag är fiskmisshandlare. Jag blir ofrågasatt om jag skulle vilja bo i en toalett.

-... Och med handen på hjärtat så hade jag nog kunnat överväga det en dag som denna!!!!!!!!!!!


Det var min dag. Hoppas ni har haft det lika bra, tack, Hej!!!

dag 20345-vi som hatar listan

Den där listan. Jag hatar den. Den är så jäkla trist och kärringvarning så jag avslutar härmed alla dessa "dagens blablabla.." Så, tack!

Igår öppnade jag mina julklappar. Min tanke var att jag skulle vänta till vi kom hem från Sthlm med presentöppningen så jag hade något att se fram emot, men... Som varje år under min livstid. Jag är inte den som tittar obrytt på mina paket, nä, hade människan haft röntgensyn så hade jag varit tillverkaren av den. Igår gick mina fingrar berserk i papper och lådor. Det slets och det rycktes... Åhhhhhhhh fast nu skiter jag i julen. Vad ska jag nu se fram emot på Fredag? Happ, ivrigheten vann över mig ännu en gång!

 

Stava med mig, K- A- S - S! 

 

God jul.............................................................


Dag 17- Ett favoritminne

Mitt favoritminne är barndomssommrarna som spenderades i Göteborg hos några bekanta till mormor. Dom bodde på en stor gård med massor av djur. Varje sommar vi åkte dit var det som att leva lite barnen i bullerbyn. En morgon föddes en kalv på gården. Den kalven "fick" jag och min syster. Och det kändes så mäktigt att ha en egen kalv att rå om ( Fast vi gjorde nog ingenting alls för den..). Syrran, vad var det kalven döptes till?

Min bror var i bråkstadiet mot sina lillasystrar. Jag minns så väl när jag skulle gå ut en morgon. Bara byxor och naken överkropp (Åh, nakenheten när man var liten var inte att leka med), och när jag gått ner för trappen puttar han mig i en buske av brännässlor. Ja, det är väl sånt storasyskon är till för gissar jag. Lite jävulskap! :)



Jag sittandes och syrran strikes a pose.



Midsommar. Jag var glad som alltid och Erica mindre nöjd! Kan det bero på de schyssta kläderna? ;)

Dag 15- Mina drömmar, Dag 16-Min första kyss...

Dag 15- Mina drömmar...

Om jag kunde bestämma exakt hur mitt liv skulle se ut om typ.. 5-10 år..

Så skulle vi ha hittat vårt drömhus, gärna några km i utkanten av Skellefteå. Ett mysigt lantligt hem med en liten ladugårdslänga som jag kan göra om till gäststuga, lekstuga för barnen (med massor av hö), och ett gigantiskt rum där man kan ha brakfester. Vi äger en Mercedes M-klass svart och en mindre bil. Jag har ett chefsjobb alt. eget företag inom makeup samt utbildar nya makeup artister. Jag har varit utomlands och gjort karriär och tjänat en hel del pengar. Fredrik är färdigutbildar brandingenjör/polis eller det han nu bestämmer sig för att bli. Även han har gjort framgång inom sitt yrke. Vi har bytt ut tvåan på Kungsholmen till den saftiga stora trean några trappor upp i samma hus, där vi bor de gånger jag är i Stockholm och jobbar. Vi har ett litet torp nere i Småland nära Fredriks föräldrar, som för övrigt har hunnit hitta sig den där fina lägenheten i Nice som de drömt om. Dit åker vi då varje sommar och spenderar minst en månad där med dem. Våra barn är 2 och 5. En pojke och en flicka.

Ja, det låter ju helt intill omöjligt att detta kommer att ske men drömma kan man ju. Och förhoppningsvis är delar av det inslaget. Det där med cashflödet är bara fantasier, hehehe!


Dag 16- Min första kyss...

Åh den minns jag så. Det var en skräckupplevelse och jag mådde psykiskt dåligt efter denna puss som utspelade sig mot mig för kanske ca 19-20 år sedan.

Vår granne och min systers dåvarande kompis brukade komma upp till oss ibland för att titta på min brors cross. En dag var jag ute och lekte på gården medans min bror var ute och fixade med sin hoj. Grannen kom upp, "hängde" lite med brorsan, varpå han blir uppmanad av min  "snäääällla" storebror att pussa mig. Jag var inte beredd och på den tiden var ju pussar Såååå äckligt.

Idag älskar jag pussar, tänk så det kan gåå! :)




dag 14- vad har jag på mig idag?

Hejochhallådär!

Vad har jag på mig idag? Jag är väl ingen jäkla modeblogg heller..? ;)

Nä, de där med poseande i spegel med kamera i handen är inte min kopp teé, så några sånna bilder lär ni aldrig skåda på denna sida. Då har ni kommit lite fel. Vad jag har på mig idag är ändå inte så mkt att skryta med. Ett par svarta leggings, mormor-stickade tjocksockar, en lätt oversize stickad kamelfärgad kofta. WOW, eller hur? Elin Kling, akta dig va!!

Det är kul att denna blogg genererar "läsarfrågor" till gamla inlägg från långt tillbaka i tiden. Titt som tätt har jag mailkontakt med er och svara på frågor. Det är ju hur kul som helst. 


Josåatteeee, nu ska jag fortsätta glo på favoritserien Ghost Adventures. Jag tror jag är inne på 3e varvet nu. Får inte riktigt noooooog!

Dag 13-Den här veckan

Haha, uusch vilken dålig människa jag är. Nämen vi har haft besök av Fredriks bror i dagarna 5 och då vill man inte så gärna prioritera denna lista på bloggen!:)

Den här veckan.

Ja, veckorna innan jul är det väl oftast mycke ståhej och kul på schemat. Jag har gjort bort alla julklappar så nu kan jag bara njuta av julkänslan som inte riktigt infinner sig som den brukar.


Måndag: Började jobba kl 15 fram till 8 i morse. Innan dess var det riktigt piano.

Tisdag (idag): Jobbade natt så jag sov hela förmiddagen. Annars har vi handlat lite mat på Coop, slagit in julklappar och sen i e.m ska vi laga en riktigt god fläskfilégryta i nyttig stil. Vi lovade varandra via SMS igårkväll att fram till nyår ska vi försöka stoppa i oss mer av proteiner och grönsaker och mindre av socker och kolhydrater. Så det blir någon gryta på kött, lök, paprika och en sallad till.

Onsdag: Jobbar 8-15. Eftermiddagen är ännu oplanerad. Förhoppningsvis en promenad och hemmamys.

Torsdag: Jobbar 8-15. Samma där. Ännu oklart.... ( Någon..?;-D )

Fredag: Ledig. Lilla julafton med familjen hemma hos min bror med fruga. Julklappsbyte, julmat, julklappslek. Eftersom hela familjen är splittrad på julafton. Mamma, syrran och brorsan jobbar, pappa åker till farmor, jag följer Fredrik till hans familj i Småland. Ska bli mycket trevligt att se hur dom firar. Jag hoppas det inte skiljer sig allt för mkt mot för vad jag är van, så jag inte längtar hem för mkt! ;)

Lördag: Lilla julafton med jobbet. Julfest hemma hos mig. Även där julmat, glögg, julklappsleken...

Söndag: Ännu oklart. Kanske en myssöndag. Brukar så bli!!

Sen är det Måndag, då jobbar jag dag, sen åker jag hem till Norsjö och andas lite Norsjöjul till Tisdag förmiddag, sen jobbar jag natten sen på Onsdag lyfter vi mot huufvudstaden. Och Som jag längtar dit. En dag på stan innefattandes ett besök hos Fredriks gudmor Sussi i hennes
pralinbutik på Östermalm (trycka lite choklaad), en date med våra vänner vi träffade i Florens, en måltid på Vapiano och mys på Kungsholmen. Me heart STHLM!

Vi hörs i morgon gott folk! :)

Kram på er.


Dag 8- Ett ögonblick.

Jag har funderat över vilket ögonblick man ska klåttra ner något om. Hmm...

Ögonblicket då jag fick träffa Kevin för absolut första gången.

Det hela började med att jag hade praktik på en resebyrå. Det var en väldigt lugn dag så jag surfade runt på Blocket. Såg en annons om en galet söt hundvalp. Jag ringde till den som hade lagt ut annonsen bara för att. Och det var kanske det bästa misstaget jag hade kunnat göra. Därefter tänkte jag att jag kan ju åka till Umeå och titta på hunden "bara för att..". När jag klev in i deras hus blev jag attackerad av en hel svärm med små hundvalpar som hoppade, nafsade och slickade. Förutom en. En som var helt olik sina syskon. Annan färgtäckning, större i storlek jämfört med de andra. Han bara stod vid trappan och tittade lite generat mot mig. Inga klängningar. Han såg så ensam ut. Jag smalt en smula. Åh. Hur sööt..!? Alla andra valpar var tingade utom han, pga han dög inte som utställningshund. Men skit i det, jag vill haaa han!

Så några veckor senare fick jag hämta hem honom. Max, som han då hette. Kevin, som han nu heter. Den finaste hunden med en helt otrolig personlighet. Han är min finaste bebis!

 


Dag 7- Min bästa vän.

Min bästa vän heter Emma.

När vi var supersmå var vi på varandras födelsedagskalas, har jag vissa bildbevis på, men jag kan aldrig påstå att vi var direkt kompisar som lekte med varandra. Jag minns dock första gången vi "umgicks" på riktigt. Det var när ICQ var nytt. Vi hade addat varandra och chattade. Jag frågade om hon ville hälsa på mig och det ville hon. Jag tror vi var ute och lekte.. Eller typ.. hängde. Det var väl sånt man gjorde på den tiden.

Sen i högstadiet bildades ett stabilt tjejgäng som håller ännu idag. Det var nog då jag och Emma fann varandra på riktigt. Vi åkte till stan och träffade snygga killar, vi körde runt med våra puch dakotas, vi shoppade, vi gick ut och dansade ( Vi har båda fått lida av våra sena födelsedagar). Idag umgås vi ofta. Så ofta vi kan iaf. Och våra pojkvänner är goda vänner med, vilken tur !

Emmsan är bäst i världen. Jag är så glad som Dig i mitt liv!! ♥



Någongång för länge länge sedan. Vi var väl kring 15,16 år..! Det var tider det! :D

Dag 6- Min dag.

Världshistoriens slöaste sådan kanske?

Kom hem från jobbet exakt 09.27, efter ett nattpass. Pussade sambo god morgon men tydligen så vaknar han inte om det inte sker en undergång. Käkade frulle, surfade runt på Feeeeejsbook. Skramlade lite extra när jag skulle ta fram städgrejorna. En perfekt storstädningsdag kände jag. När jag passerade somrummet med städmunderingen i högsta hugg såg jag ett öga iaktta mig. På 2 röda var detta öga uppstiget och i fullrulle med samma syssla som jag.

Sen blev det några avsnitt av Ghost Adventures ( som varje söndag. Gärna repriser ) tillsammans med knäckskålen som Emma så snällt lämnade här efter gårdagens besök!

Nu blev det visst middagsdax. Hmm, vad äter man på en söndag? Taaaaaacos ! Jag testade Solsidan-tricket och det funkade.

" Åh, vi har inte smältost.. vi har inte tacochips.. vi har ingen läsk.. "

" Nehe då får vi klara oss utan det då för jag åker ingenstans.."

" Nehe.. ne.. okej.. happ... men om vi gör såhär, Jag fixar i ordning alltind här hemma om du åker iväg..Det är okej!!"

"Okej.. Ses snart !"

Så nu har jag hackat en halv lök medans festis åkt iväg och handla! HEHE!

Ha en fruktansvärt mysig Söndagskväll!


Dag 5- Vad är kärlek?

Oj, vilken djup fråga.

Ja, vad är kärlek? Det är väl upp till var och en vad de anser kärlek vara. Men vad är kärlek enligt mig?

Kärlek enligt mig är en känsla delat med lycka. Kärlek till en person eller ett djur, när man blir lycklig och varm i själen av den. När man har sådan omtanke om denne att man skulle kunna göra vadsomhelst för den. Eller ett intresse. Något man brinner för. När man mår som bäst, när alla problem känns som 100 mil bort, då är det kärlek.


Kärlek för mig är min familj, min sambo, min hund, mina vänner. Det som får mig att må riktigt riktigt bra! ♥

Dag 4- Det här åt jag idag

Dålig dag för den kategorin. Jobbar kväll så detblir "bara nått".

- Börjde dagen med det vanliga, fil med kanel & farinsocker, tranbär/nöt/chokladmussli, en rostad med skinka.

- Nu till lunch äter jag en sallad, romansallad/paprika/gurka/skinka/cashewnötter. Inget märkvärdigt, bara något som går snabbt att kasta ihop.

- Till middag blir det en matlåda beståendes av Ris & kebabgryta

- När jag kommer hem ikväll efter jobbet blir det förmodligen en limpa och en kopp te! :)



Mer intressant än så var det inte, idag!


känslor

Jag kom på en egen kategori under dessa Dag-kategorier. "Känslor just nu". Försöka komma på alla känslor man känner just nu.

" Förväntansfull " - Inför nästa helg. Min och Emmas fest ska bli så skoj. Jag känner mig dock smått stressad när jag inte har full koll. Men sån är jag. Kul att Fredriks bror kommer upp. Och kul att få klä ut sig för en gång skull. Jag hoppas och åter hoppas att vännerna är lika förväntansfulla som vi är. Lika peppade.

 

" Stressad inför framtiden", - Eller ja, det kanske lät lite drastiskt, då jag bara är 24 år. Men när jag låg i behandlingsstolen på salongen idag pratade jag med hon som fixade mina ögonbryn om hur branschen ser ut generellt. Har hört mig runt från olika håll hur det är för att få en helhetsuppfattning. Och summan av kardemumman är jag kommer att få Kämpa för att få en karriär. Mycke gratis jobb, mycke "jagande", mycke uppoffring, många att konkurrera mot. Skam den som ger sig.

" Trött " - Går jag och lägger mig Nu kommer jag att vakna upp superpigg allt för tidigt. Håll ut, Carro, håll uuut!

" Nyår? " - Undra vad som kommer att ske på nyår...!? Jag stannar typ hemma.

" Klänning till julafton? " - Ja, jag vet, det är en egenskap jag har, att planera allt för långt in i framtiden. Men nu är det ju julafton i svärföräldrarnas hem och då måste man ju anstränga sig lite.. ;P

" Skärpning Carro!!" - Jag har lite ångest över att jag är så dålig på att höra av mig till vänner som jag sällan träffar. Men jag TÄNKER PÅ ER, jag lovar!

" Nattjobb borde grävas ner!" - Jag hatar nattjobb. Inte utförandes i sig utan att man måste sova ensammen allt för mkt. Finns det något mysigare än att gå och lägga sig tillsammans och ligga och grubbla över vad framtiden kommer att visa..!? För visst är man som smartast där på kvällskvisten? ;)

" Pengaångest" - Varför kan inte kontot fyllas på lika enkelt som man tömmer det? Aj aj aj.


Typ sängen nu. Jag pallar inte va vaken längre. Jag ger upp. God Natt!


jag har en affär.

Idag var det givande att shoppa. Givande i dess rätta bemärkelse. Sedan tidigare har jag haft en bonuscheck på 100 kr på Scorett så jag valde mig en snyggsnygg kissekattring i utbyte mot denna värdecheck.



Sen gick jag till Cubus och köpte 3 st myskoftor. Köp 3 betala för 2.





Så med andra ord, en ring och tre koftor för 298:-. DET är smart shopping! ;)


Dag 3- Mina föräldrar

( Missade gårdagens, hann helt enkelt inte..)

Ja, mina föräldrar. Dom kräver ett kapitell för sig själv. Vet inte vart jag ska börja.

Mina föräldrar består av en mamma och pappa. En mamma och en pappa som jag aldrig skulle vilja byta bort. En pappa med ett brinnande intresse för matlagning och festarrangemang.  Han besitter en personlighet som få förunnat. Det kan nog alla som känner honom intyga. Han är otroligt pratglad och trevlig, och humor ligger högt på hans lista. Jag kan inte komma på en person som ställer upp så mycket för andra som han gör. Han sprider kärlek och glädje runtom sig och jag är så lyckligt lottad som har honom i mitt liv.


Min mamma... Hon är vacker, klok och stabil. Hon är lugn och harmonisk och har ett hjärta av guld. Att hon har jobbat med äldre människor under hela sin karriär märks väl. Tålamodet och omtanken om andras välmående speglar av henne även i vardagen. Min mamma har alltid funnits där oavsett vilka beslut man fattat (Och ooom man har varit ett riktigt svart får i sina ungdomsdagar). Mamma är även min vän. Vi har mycket kul tillsammans och delar många intressen. En mer lojal, stabil och omsorgsfull mor kunde jag aldrig önska mig.

Mina föräldrar är helt enkelt fantastiska. Jag älskar dem oändligt. ♥


Dag 2- Första kärleken

Första kärleken ja. Utifrån vad mitt hjärnkontor har registrerat. Den första jag var kär i var Whitney Huston. Och då var det inte idol-kär utan jag var kär i Henne. Jag planerade vårt lilla liv med henne i huset som hon bor i i filmen Bodyguard. Jag minns det som igår. Varför dessa planer avvek har jag ännu inget svar på, kan det ha med min verklighetsuppfattning att göra? Att den lixom kom ikapp mig på vägen..!?

Min annars lite mer normala kärlek var Fredrik Häggquist och Daniel Holmberg. Gamla klasskamratet i lågstadiet. Jag frågade chans på Fredrik under en rast men han sa Nej. Inga tårar spillda, så jag frågade chans på Daniel ist. Han sa Ja (STORT!!!), och vårt förhållande varade i hela 3 minuter. Mitt första förhållande alltså. Det var intensivt vill jag lova. Tur vi skiljdes åt som vänner. Annars kan ju det där med X vara lite känsligt.... ! ;)

// Karolina