Studieresa i Tunisien

Ja så var den veckan över.

Onsdag:
Samling på Skeria för avgång mot Kallax flygplats. Resan går bra och vi är framme på Monastir i värme och blåst.
Vi åker till Port El Kantaoui och blir avsläppt på hotell  Vincci. Till min stora förvåning så var det ett helt helt otrligt fint hotell. Stort som fan och hade alla faciliteter man kunde önska sig.
Kvällen tillbringades på en resturang i hamnen sedan tidig hemgång pga sömnbrist.

Torsag:
Första riktiga dagen. Denna dag blev det välkomst möte sedan skattjakt i Sousse. Vi sprang omkring i medinan där och sökte massa olika moskéer, museum och annat grejs. Jag brände axlarna av mig men det besvärade mig inte så mkt. Vi avslutade denna stadstur på stranden i Sousse med sol och bad. Sedan åkte vi hem och drog en hrlig fusefest på hotellet. Skrattsalvor utböts och vi levde livet i Afrika.

Fredag:
Första dagen för hotellvisningar. Besökte olika hotell som Ving hade, kanske inte var det roligaste jag gjort i mitt liv, meen.. Kvällen bestod av..hmm.. ja det minns jag inte. Men förmodligen någon tillställning av nått slag.

Lördag:
Våran lediga dag. Stranden hela dagen lång med stekning under solen och svalkning i medelhavet. Än en gång brände jag ihjäl mig och fick sota för det senare. Vi gick ut och åt och jag kände hur smärtan smög på mig.
Jag valde att parkera mig i sängen resten av källen och fick sällskap av Frida, Martina, Stina och Tina.. vi försökte se tv men de va inte direkt vårat språk så vi.. eller jag.. somnade.

Söndag:
Dagen som var ägnad åt utlykt till Kartago. De började med att jag och Tina försov oss och i mitt ryck att få sig upp och rusa iväg så kände jag att NEJ det skulle aldrig gå. Jag hade för ont överallt så jag stannade hemma.
Sovde hela dagen förutom när jag lånade datorn nere i lobbyn. Kvällen blev de lite fest, igen... Sedan gick vi ner till discoteket som fanns på hotellet och dansade loss en sväng, och vissa sjöng t.o.m kareoke.

Måndag:
Sista hotelvisningen, denna gång i Hammamet Yasmin.  Kikade på The Sinbad vilket är ett 5 stjärnigt hotell där många kändisar har bott bl.a Dolf Lundgren och Kate Winslet. Jättefint hotell precis på stranden.
Vi var även på en stadstur i Hammamet och kikade. Mysig ort...
På kvällen blev det ett hejdundrandes party där den ena blev fullare än den andra. Katastrof men satans kul.

Tisdag:
Föreläsning av Ving My Travel. Tråkig. Bakisheten var närvarande, speciellt hos vissa....... Spritlukten stank, speciellt hos vissa än en gång.... Ja, herrejädrans.
Efter de blev det glassning vid poolen och ett sista dopp för denna tur. Sedan drog vi ut på Kamelsafari. WOW WOW det är de bästa ja gjor tnånsin. Nog för att ja bangade ur på att rida på kamelen ( hur stor är den intee???) så åkte jag häst och vagn framför kamel gänget och beskådade dom halvskraja ryttarna. Vi red genom plantage av pumpor och annat ståhej. Min favorit blev nog åsnan Michael Jacksson. Oj vilken sötnos.
Vi tog ett break på en gård där vi bjöds på nybakt tunisiskt gårdsbröd av en tant, kramades med babykamel, beskådade en kamel dricka en coca cola på egen hand. Jag pussade för övrigt en kamel där uppe på munnen.
Vi fick även mata kamel med kaktus... som vi stoppade i munnen och sen tog kamelen den från munnen. Fränt.
Senar epå kvällen åt vi avslutningsmiddag, gick hem till hotellet, packade sovde en sväng sen begav vi oss mot flygplatsen och Sverige.

Och här är jag nu.. trött som fan, på jakt efter tvättmedel

Puss


SJGURHDGBJNKWE

Nu har jag inte ens kvar dagar att räkna utan timmar.. VIll ni veta så står dem skrivet på Campus-Skeria-E-huset en trappa upp i RA-klassrummet. Yepp....

Snart dax för redovisning.. Bläää jag vill sluta och bara dra iväg.. med färdigpackad väska och allt.
Jatack..

Hej

Tunisien.. snart..

Ja, dagarna bara går och snart är vi iväg på våran efterläntade och välbehövliga studieresa i Tunisien.
Endast 6 dagar kvar... men vem räknar? ;D
Har fått schemat nu över vad som kommer att hända där nere. För den som bryr sig, detta är vad vi ska syssla med:

Onsdag 9/5:  Avresedag.

Kl 0800 avgår buss från parkering, utanför restaurangen, som tar oss till LLA/Kallax  flygplats (via Piteå). Incheckningen startar 2tim innan och stänger 1 tim innan avresa.  Vårt flyg avgår kl 1150 och ankommer MIR kl 1630. Vi följer med transferbussen till vårt hotell Vincci el Kantaoui i Port el Kantaoui. Det tar ca 30 minuter. Vi får våra rum och på kvällen äter vi middag tillsammans på någon restaurang tillsammans med två av guiderna.  Vi går igenom veckan, samtidigt som vi stoppar nåt´ i våra hungriga magar.

Torsdag 10/5: Välkomstmöte,

Idag är vi med på välkomstmöte och sedan blir det "skattjakt" i Sousse, Port el Kantaoui.

Tid och plats meddelas senare.

Fredag 11/5: Service och hotellvisning  

Idag delas ni upp för att följa guiderna på hotellservice. Indelning o tider meddelas senare.

Vi kommer även att gå på gemensam hotellvisning i Sousse och Port el Kartaoui under dagen.

Lördag 12/5: Föreläsning,

Idag får vi en föreläsning om My Travel. Om organisationen, produkterna och om hur det är att arbeta utomlands.  Förbered frågor!!!  
Söndag 13/5: Utflyktsdag

Idag åker vi på utflykt. Vi deltar på en utflykt till Kartago till ett pris av 56 TND/pers. Betalas på plats!

Måndag 14/5: Hammamet   

Idag åker vi till Hammamet i förbokad buss och går på hotellvisning samt gör en liten skattjakt.

Tisdag 15/5: Dagen på egen hand!

Idag har ni en egen dag som ni använder på bästa sätt. På kvällen träffs vi för en gemensam avslutningsmiddag och sedan är det bara att börja packa..
Onsdag 16/5: Hemresedag.
Avresa från hotellet ca 0330!!!!!!
för transport till flygplatsen. Avresa från MIR kl 0600. Ankomst LLA 1050. Där väntar bussen som tar oss tillbaka till SFT (via Piteå) och Campus igen, förhoppningsvis nöjda efter en trevlig och lärorik vecka.

Det blir nog spännande :D

 

Imorgon är det Engelskatenta. Känns inte som att jag bryr mig ett skit.

Som alltid då... jag har sån självdiciplin.. (NOT)


 

På lördag blir det möhippa hela dagen lång. Kul och spännande :D


 

Nöjd nu Frida ,eller ska jag tillägga något?;P


 

Puss