mästarens mästare på löften.

Ny livsstil fr. m 1 Januari 2010-My ass!

Aa visst, vi tränar regenbundet, och visst, vi äter inte skräpmat (vääldigt sällan), och visst, vi frossar inte i goodis varje kväll, men sen då? Typ ingen pasta, inget vitt bröd? Varje dag detta året, man tackar! Klant!

Imorse vaknade jag och tänkte att detta blir en hälsosam Söndag. Träning, nyttig mat, långpromenad.

Träningen...... njää.. de är ju Söndag. Ska vi inte slappa ist?
Promenaden..... usch vad mycket snö det är ute. Och alla hurtbullar som har likadana dressar på sig. Don´t wanna be one of them, vi tar bilen (...till kiosken)!
Nyttig mat.....jovars, en sallad med avocado, ärtskidor, grönsallad, lök, en morot och en köttbit till det under förmiddagen. Perfekt.. varför inte avsluta den ljuvliga måltiden med årets biffigaste godispåse och 2 liter Cola på det....

Nu väntas varma mackor gjort på vitt bröd, salami, ost.. och tomat då. För då blir den väl nyttig? Joo..eller..?

Det är taget! Självdiciplin är my cup of tea!


"...nu äre dax för söndagsmyys.."

Nu har vi hyrt filmer och köpt massor av godis. Det blir en heldag i soffan.
Sjukt peppad, sjukt skönt, sjukt härlig Söndag. Ska inte röra en feena i onödan.

Ha en trevlig dag!


men god mat det blev????!?!?!?!

Gomorron!
Middagen igår blev sjukt lyckad-YES! För att stoltsera med mitt lyckade mästerverk fotade jag måltiden för att blogga om det. Töntfaktor-Hög! Jag bjuder på den-Yes!

Nachotallrik till förrätt



Hemmalagade chili BBQ-burgare m. coleslaw på sidan om



Jordgubbspannacottacheesecake med choklad



..och det blev över för ett halvår framåt, om ni är hungriga!


Sen for vi till syster som hade b-daykalas. Efter 1 drink, några klunkar vin och 1h och 20 min längre var jag såpass spädbarnstrött att jag vek in årorna. Party Carkan goes Party Pooper, hör och häpna!

Nåja, det var dagens GI-tips från Älvbacka!


america!

Hurtbullan som man är så var man uppe före skammen och tillagade kvällens desert. Det blev en strawberry pannacotta cheesecake som är förbaskat god. Till middag ikväll blir det nachos m massa smält cheddarost, jalapenõs och salsa till förrätt, hemmagjorda chiliburgare a´la americano och hemmagjorda fries till huvudrätt och cheesecake´n till desert. En massa cola till detta så blir det den amerikanska middagen som vi är ute efter att bjuda brorsan och Tessan på. Efter de åker vi till syrran som har sin födelsedagsfest!

Jag konstaterade en sak för mig själv alldeles precis. De 6 senaste dagarna har jag shoppat varannan dag. Det är lite illa. Det har blivit en ny väska, 1 par stövlar, 1 par sneakers, en bikini, 3 st tröjor, sminktillbehör, smycken, hygienartiklar, kläder till Fredrik, smycken till Fredrik m.m. Nu har jag iaf det jag behöver för ett tag framöver! ;P

Nu har jag börjat klottra ner en packningslista till Thailand. Man ska va ute i god tid om man heter Carolina!;)

my favorite pair of jeans.


grävar´n

Fredrik har fått ett medeltida arkeologjobb i Nyköping i 6 månader. Jag tycker han ska ta det. En chans på 30 år att bli erbjuden det. Men... 6 månader......... DET SVIDER! Fuck fuck... Avlånga skitland...Nåja...

Men FAN vad kul. Äntligen. Jag är så sjukt glad för hans skull! 4 års utbildning ger utdelning, Tillsluuut!

TJIHOOOOO! :D


Jag undrar dock vad det riktigt är han sniffar i sig..?


it´s a beautiful morniiiiiiiiiiiing..

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooo morron kära medmänniskor.
Nu är det HELG på ingående!!

En liten borsta tänderna-låt och en höftvickning på den så är dagen i full rulle.....


sagostunden

Det blev en heldag hemifrån idag. Först lunch, sen stan sen gymmet sen handla inför Lördagens bjudmiddag.
När jag kom hem bytte jag direkt om till myskläder och la mig i soffan. Jag frös som ett blötdjur men tur att den där Fredrik är duktig på att stoppa om en.


Man ska inte frysa i onödan, som säkert någon klok människa skulle ha sagt.

Eftersom jag går och lägger mig före fan på kvällarna så blir jag lätt lite uttråkad genom att ligga där i sängen och rulla tummarna själv. Oftast brukar jag försöka locka in min kära genom att säga att vi ska ligga och diskutera och prata, men numera tar det tvärstopp när det kommer till att komma på något att prata om, så igår kom jag med en ny, alldeles briliant idé. Varannat ord-saga. Det kan bli ganska kul. Jag skrev ner gårkvällens och den lyder som sådan....

" Det var en gång tre små apor. En dag fann de en riddare. Riddaren var inte nog stor för Frida. Frida ville ha något större. Riddaren hade andra egenheter, så som fem nyror i en ask. Trots att inte myrorna var smarta så var riddaren ful. Tillsammans med Frida ville myrorna försöka få barn. Riddaren tyckte inte att det var en bra idé eftersom Frida hade myror i brallan. Myrstacken som Frida hade kissat på var numera ett blött kontrakt utan bokstäver. Detta tyckte advokaterna var dåligt eftersom aporna kom med en banan som var osynlig. Fridas söta hund var också en dålig katt.

En mask som hette Hans åkte båt. Tillsammans med fyra gräshoppor var Hans naken, exposed och rädd. Båten åkte väldigt sakta men Hans ville inte kräkas mer än Frida. Vågorna som var i Fridas hår var vågiga men inte stengrå. Hans ville bli bättre i sängen, men Fridas vågor ville segla någon annanstans. Tillslut kunde Hans inte leva utan tonfisk så han dog!"


Try it, you might like it. Nu är det dax för kvällens omgång. Lycka till, och God Natt! ;)


new york, stockholm, tokyo

God Morgon.
Sitter här, nyduschad och nyfixad och käkar min morgongröt. Ska in till stan på ett tag och träffa Emma och Bettan. Lunch. Waynes?

Jag har glömt att visa mina efterlängtade världstider. Nu har jag äntligen fått tummen ur att köpa 3 klockor och beställa skyltar från Reklam City.

Det här blev resultatet ( Fotade en och en, dom är inte sådär snea egentligen..)



Dock att tänka på, köp INTE klockor med sekundvisare. Det gjorde jag. Och det var kanske det mest osmarta draget jag gjort på väldigt länge. Speciellt när man inte ens kan ställa så att dom tickar i takt. Man bli smått störd, men man kan väl iof inte bli något man redan är.. ;)


Heeeeeeeeidy hoo!

Oooj, long time no see!

Ja, den efterlängtade Lördagen blev mer än succé. Efter en otroligt kall och trevlig shoppingrunda i Luleå med massor av fynd så blev det som sagt en tjejfest här hemma. Kvällen till ära, en fylld partyplaylist på SPotify, så strejkade programmet helt och vi stod helt utan partymusik. Tur att Jills kära vän Anneli medtog en bra partyskiva samt en eloge till Marre som introducerade oss i sin värld av musik. Med lite alkohol i kroppen är allt helt fantastiskt partyvänligt. Så partyvänligt att grannen nedanför gjorde sig besväret ett besök i dörren med citat "Ursäkta, vi vill också leva!" slutcitat. Kvällens IT-grej blev helt klart att halka på golvet från köket ut mot hallen. Sandra inledde kvällen med ett fall (halkade.). Jill stod på tur, sedan Emma, sedan Anneli, sedan Bettan, och sist Emma igen. Haha, det var fantastiskt kul för oss åskådare;) Det var något magiskt på golvet som fick alla brudar på fall! ;)

På Station 8 fortsatte glädjen att spridas på dansgolvet och i baren och jag kan ärligt säga att jag minns inte när jag hade en så rolig partykväll senast. Fytuusan vilka härliga vänner jag har. Synd att det blir så sällan. Man får ta vara på de tillfällen som ges.


Nu ska jag sova. En ny shoppingdag väntar imorgon, denna gång tillsammans med Bettan. Mucho grande. Ciaoo!






tröttast.se

Jag är så rekordtrött. Efter en vaken arbetsnatt så skulle jag testa mig på att sova när ja kom hem men de varade i hela 15 min innan jag blev väckt. Full rulle heela dagen. Tog ett bad, somnade där.... kliver upp, städar, deckar i soffan. sov även då ca 15 min för att sen vakna och inse att jag måste laga middag till en stressad grabb. Men kevin blir hämtad om 1,5 timma så jag kommer inte att få min härliga skönhetssömn än på ett tag.


Jag tror jag somnar när jag skriver detta...Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

Ps, Imorgon är the day ;D

sagostund

Den sötaste flickan i världshistorien med en fantasi ur en annan värld. Hör henne berätta en saga på 4 min från tomma intet. Att hon pratar franska gör det hela mkt charmigare! ;P



hett tips

Jag har funnit min Absoluta favvisdoft. Den luktar så fruktansvärt gott och jag är fullkompligt besatt av min vänstra hand som är besprutad av den.

DKNY Be Delicious. DEN är himmelriket på jorden.

Finns på Kicks och andra parfymbutiker.


breakin´dishes, all night.


I-I´m skyhigh

Nu har jag gjort det. Jag har brytit mitt shoppingförbud för tredje gången.
Förlåt Jill. Förlåt Emma. Förlåt Marre. Jag är helt klart sämst.

Vi gick in till stan för att jag skulle få ett par skor som en hjärtepresent. Min tanke var ett par vanliga lågskor som är fina till vardags. Men jag föll för frestelsen. Jag handlade något som är satans påfund. Jag har gett mig den på att jag -ska-lära-mig-att gå i höga klackar. Måste väl börja träna någon gång. Men jag trivs inte på dessa höjder. Hör ni mig där nere? jag blir för lång. Jag får inte syre.. Mount Everest? Hallåååååååååå.....


Nä, jag är anti skyhigh. Och ett stort grattis till ni lyckliga själar som envisas med att promenixa runt med era asläckra skyhöga klackar. Jag erkänner. Jag är avundsjuk.

Tack för mig!



måndag

Åh vi hade en sådan mysig dag igår. Först bad och plask på äventyrsbadet, där det helt utan förvarning blev en show vid poolen. På kvällen åkte vi in till stan och käkade på Challenge. Riktigt gott, riktigt fint nyöppnat ställe. Stina tipsade oss om det stället så hon och Andreas anslöt lite senare, dock inte i sällskap av oss, men en liten kram och några utbytta alla hjärtans dags-ord blev det iaf! :) Sen åkte vi via Coop påväg till hotellet och köpte vaniljglass m chokladsås och frossade i sängen, i tonerna av OS-kommentatorerna. Romantik på hög nivå! ;)

Idag har jag fullt shå att stå i. Ringa runt till olika företag.

Vädret? Gud vilket bra humör man blir på av det! :D

Ha en bra dag.

alla <3 dag

Igårkväll, innan jag for och jobbade, packade jag våra väskor och la i bilen sedan lade jag ett kort med en kärleksförklaring under Fredriks kudde. I morse när jag kom hem från jobbet hade jag köpt blommor åt honom. Nu har vi ätit frukost och jag har förberett honom på att något kommer att ske idag. Jag ska "kidnappa" honom till Piteå Havsbad. Bada på äventyrsbadet hela dagen, käka en god middag och bo på hotellet över natten.

Bara för att det är alla hjärtans dag och jag älskar honom mest! :)

Ha en bra dag, kära läsare! <3



life´s perfect

Min visdomstand har varit en riktig pain in the ass i en veckas tid nu. Sömnbrist, alvedonnarkoman, huvudvärkskoman är bara några symtom på detta fanskap. Snart drar jag ut den med en pinsett för jag orkar inte må tjyvens en vecka till. Och jag ska dessutom jobba inatt så fanimig om den ställler till det för mig. Har smaskat i mig två paramol för att klara med dessa timmar.

Är det inte fantastiskt så säg.



7 days.....

God Afton.
Har precis anlänt hemmet efter ett arbetspass. Just ikväll gasade jag på lite extra för att få mig hem fortast möjligt. Lady Gaga spelades i bilen på hög volym, jag kände rytmen frodas i kroppen. Parkerade bilen i carporten, bytte om från tights och oversizekofta till en mysig pyjamas, sätter mig vid datorn och sätter hörlurarna på huvudet. Det är Spotify och playlisten " Party " jag suktar efter.

Jag har funnit mig till rätta. Jag känner igen mig själv. Jag är fortfarande råtaggad inför nästa Lördag. 24/7. ÅH. Gud. Det känns som dommedagen är intågandes, men en bra sådan.

NU
ÄR
JAG
REDO
FÖR
TJEJFEST!

NU
ÄR
JAG
REDO
FÖR
DANS
HEEELA
NATTEN
LÅÅÅÅÅNG!




i get around

Jag älskar Bettan för den här! :D



Alltså den 20e... Magiska magiska dag. Omgående. Nu. JETZT!

timbaa


up n´away !

dom här bra-dagarna blir bara fler och fler. Kan det ha med mina vårkänslor att göra?
I morse skickade jag sms till min bror och min syster och föreslog en fika på stan efter lunch någongång. Mitt i frukosten får jag sms " Ainas om 15 min". Så fort på med kläderna, sminka sig, platta håret och iväg. Så typiskt min bror! ;P  Jag har shoppingförbud fram till den 20e men ack så dålig jag är. Det blev en tröja från H&M och ett läppstift från Nouba som går i korallfärgat. Jag har en thing för färgstarka läppstift numera!



Någon som kollade på Glamourama igår förresten? Vad tyckte ni? Trodde inte Anna Hibbs skulle se ut och vara sådär " in action", men skenet bedrog. Till det sämre.. :/

 

 

Gymmet snart? Jaa, tack! :)


kan inte sovaaaa...

Jag kan inte sovaa..
Vaknade kring halv 3 när Fredrik kom hem från jobbet, rusade upp ur sängen och bankade på toalettdörren där han befann sig. "Jag har näsbloood". Så vi spenderade ett tag på toaletten med snoken i handfatet och surrade på om allt möjligt.

Nu kan jag definitivt inte sova. Vi har pratat om Stockholm i två timmar. VI blev lite oense om var på Östermalm Nybroplan låg. Det blev en win-win situation då båda hade delvis rätt ;P Sen så har vi räknat upp alla guldkorn på Kungsholmen. Jag tror att vi båda är slående överrens om att Glassfabriken är the Place med stort P. Så är ni i krokarna, gå till Glassfabriken och käka nygjord glass :D


Nu ska jag käka mackor och hoppas på att kunna somna om igen..... eller..!? :)

God Morgon.

fynd, om du frågar mig..

Idag gjorde jag en snabbshopping innan vi drog iväg och tränade och jag fyndade en stickad mys-väst på REA för endast 49:- plus örhängen och ring. Jag kände att min kreativa sida var igång idag så jag köpte en hårklämma med rosett, ett halsband och ett hänge som jag gjorde om lite och satt fast på västen. Det blev en snygg upp pimpning av en annars ganska grå och trist väst! :)





Blev...



Jaja, jag erkänner, jag snodde idén av Kenza! ;P

Natti


Sånna här är bra när man har dålig fantasi ;D

List-stöld från Sandra! :)


1. Hur gammal är du om fem år? 28

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Fredde

3. Hur lång är du? 175

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Snabba Cash

5. Vem ringde du senast? Danne G

6. Vem ringde dig senast? Fropps

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Yes!:)" av Stina

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad jag vill. Smsa blir det nog.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Married happy :)

10. När såg du senast din mamma? Iiii... tisdags var det nog.

11. Vilken ögonfärg har du? Grå-Blå

12. När vaknade du i dag? först  när min biologiska klocka ringde i hjärnan 8.20 som varje morgon, men jag får väl säga 8.56 :)

13. Vilken är din favoritjulsång? Har förträngt fram tills nästa jul :)

14. Vilken är din favoritplats? Någonstans mjukt. Definitivt inte vår säng, den får man ryggskott av varje natt.

15. Vilken plats föredrar du minst? Rulltrapporna på centralen samt T-banestationen Rådhuset

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Det beror på. Om jag bestämt mig för att satsa stenhårt på karriären eller ej. Men går det enl. planer så har vi sålt tvåan på Kungsholmen som förhoppningsvis hunnit blivit bostadsrätt till dess och köpt en trea i samma område, bott om vart annat i Skellefteå/ Stockhholm periodsvis, utbildat mig  till Master Make Up Artist, jobbat på en riktigt bra salong och öppnat eget, kanske i Skell, kanske i Sthlm, kanske båda, fött både Savanna Olympia och Felix som hunnit bli 2 resp. 4 år.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att någon ligger under sängen och sticker en kniv genom madrassen i ryggen på mig.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Förmodligen när jag sagt något som blivit helt fel, som vanligt..

19. Hur stor är din säng? 160. Mindre utrymme, mer anledning till att kramas ;P

20. Har du stationär eller bärbar dator? En Mini PC, en vanlig laptop och en stationär. Don´t ask us why. Onödigt enligt mig.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2st var.

23. Hur många landskap har du bott i? 2

24. Vilka städer har du bott i? Skellefteå och Stockholm

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Tofflor!!!!!!!!!!! :D

26. Är du social? Jaaaaa. Men jag har ingenting emot att vara helt ensammen också, som nu ! :)

27. Vilken är din favoritglass? Lejonet & Björnen med Panacottasmaken-GOSH, godaste ever.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Paj av någon form. Gärna hallon.. ;P

29. Tycker du om kinamat? Ja, periodare. Ibland är jag spyless det, ibland Älskar jag det :)

30. Tycker du om kaffe? Men OM jag gör. Med mjölk.

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe, om jag är duktig så dricker jag även ett glas med järntablett brus. BLÄ.

32. Sover du på någon särskild sida? Nej jag ligger på alla sidor jag kan för att inte ryggen ska gå i miljoner bitar av våran STENHÅRDA säng :(

33. Kan du spela poker? Absolut inte. Och om jag gör det så låtsas jag att jag fattar men jag har ingen aning om vad jag gör.

34. Tycker du om att mysa/kela? Jaa. Fast jag ledsnar lätt. Rastlös själ :)

35. Är du en beroendemänniska? Nej kan jag inte påstå. Eller nu är jag beroende av naturell fil med cocosflingor på och Chokladflingor från Eldorado. AH to die for.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Hmm, näääe tror jag ej..

37. Vill du ha barn? Jatack..

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska och lite tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Mjoo.. Alkoholens fel.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Hm, poolen utomlands kanske ? Hav+vågor, scary :/

41. Vad spenderar du helst pengar på? Inredning, Tradera, kläder..

42. Äger du dyrbara smycken?
Nått som är lite dyrare än H&M äger jag väl..

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Animal Cops på Animal Planet såklart;) Börjar varje morgon med det ;)

44. Kan du rulla med tungan? Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner? Ptjaaa.. alla är ju roliga på sitt sätt, tur det ;)

46. Sover du med gosedjur? Host.... ehm.. jo faktiskt! "Citron", som jag fick av Fredrik efter ett Gröna Lund-besök. Fyllegrej som hängt med ;P

47. Vad har du för ringsignal? La Roux-Tiger Lily såklart :P

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Joo, typ långkallingar, haha:)

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Filten jag har runt mig.

50. Flirtar du mycket? Hm, ja joo, men inom gränserna! :)

51. Kan du byta olja på bilen? Byta? Ehm.. nä.. man stoppar ner en sticka.. sen då..?

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Neej nej :)

53. Vilken var den senaste boken du läste? Jag läser Sista Andetaget för fullt. Fruktansvärd sann berättelse om ett litet barn som blir mördad av sin far, allt för att få ut på försäkringen..

54. Läser du någon dagstidning? Norran, om jag jobbar...

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nej, jag kör nog när jag sitter i bilen..!?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol, det första jag slår igång när jag entrar badrummet :)

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En To-Do lista

59. När var du i kyrkan senast? Hmmmm.....Förra vintern, på mormors begravning :/

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Bäver-Berit tror jag ;P

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Typ.. en natt hemma på gården när man var liten.

weekend

Heeeelg och den inleddes med en mkt trevlig lunch med Emma och Stina, lite shopping och sedan träning.
Imorgon kommer tjejerna hit för lite vinande och förhoppningsvis Stinas Jordgubbspannacottacheesecake (!?) ;)


Nu börja det hända saker..! ;P


gomorron

God Morgon. Jag fick jobba över lite efter mitt nattskift. Hemkommen, frukost-ätad och seg. Då passar mysrummet perfekt med datorn i knäet! :) Snart- Träna!


Jag känner mig harmonisk idag. Kanske för att jag redan fått helg.. ? Skönt i varje fall.



Reklam City-Ticket-Ainas-Hem-Jobba

Hejhej.

I Måndags fick jag nog av min ömmande tand så jag ringde tandläkaren och fick en tid redan dagen efter, så jag tog ledigt och åkte hem till Norsjö. Idag har jag hunnit varit aktiv. Hämtade upp Fropps i stan, åkte till Reklam City och beställde skyltar med " Stockholm ", "New York", "Tokyo" på som vi ska sätta under klockorna i vardagsrummet. Sen åkte vi till Ticket och betalade hotellen sista veckan i Thailand. Det blev 5 dagar på det superfina hotellet som jag visade vid ett tidigare tillfälle och 2 nätter på ett annat hotell i Karon Beach för att vå uppleva lite av rajrajet som Thai har att erbjuda, då den första tiden i Kamala och Khao Lak består av lugnt, vita stränden och slappning. Sen for vi via Aina´s och köpte med oss fika för att " fira" att allt är fixat med resan. Visst ska man passa på att fira alla tillfällen man får? ;)

Nu ska jag iväg och jobba till 08 imorgon. Trevligt värre.

Ha en trevlig eftermiddag, kväll, natt.

ZzZ...