hemma!

Hem ljuva hem. Men jag hade inte haft något emot att stanna i Florens. För alltid! Vi är båda helt uppöver oss över denna FANTASTISKA stad. Kan inte berätta en enda negativ notis. Vi njöt av varje sekund och det var så överväldigande att stosa omkring bland dessa magnifika byggnader med toner av dragspelsmän, kyrkklockor och italienska äldre män som samtalade sinsemellan. Äta en underbart god glass, köpa en pizza, dricka lite kaffe, ett glas vin... Allt var så GOTT. Och alla italienare var så stiliga. Lyxbutik efter lyxbutik och jag såg fler chanelshoppare än H&M-shoppare. (Man kände sig liite missanpassad möjligtvis..)




I fredags åkte vi till ett slott på vinprovning. Sen köpte vi vin och olivolja från deras egna gård. Det skall sparas till ett VÄLDIGT speciellt tillfälle. Sedan åkte vi till en by som hette Grevé och handlade lite kryddor och åt glass och fromage. Under denna utflykt bekantade vi oss med 2 andra par som vi senare på kvällen gick ut och åt med på en mkt intressant restaurang.


Först var det en halvtimmes kö av att bara få komma in. Väl där inne fanns det inte några direkta valmöjligheter av mat och dryck utan vi serverades det servitören tyckte skulle passa oss. Det blev en 2liters flaska vin (i vanliga mjölkglas, hah), bruschetta med stuvad kycklinglever, en tallrik med parmaskinka och proschotto, mozarellaost, grönsaker och bröd till apetizer, hemmalagad ravioli till förrätt, en mixtallrik för 4 med kaninkött, lammkött, kalvkött, kyckling och något mer till varmrätt och när deserten skulle komma sa vi stopp. Då blev vi bjudna på champagne och desertvin. Och vi damer fick en flaska vin när vi gick därifrån.



Igår shoppade vi. Mest smink från Kiko Make up Milano, lite produkter från Sephora, julklappar, väska och halsduk från Zara och ett par Reebok Easytones.


Nu ska jag ta hand om mina stackars misshandlade fötter.

Och till alla er som funderar, åk. ÅÅÅK! Så fort vi får möjlighet åker vi tillbaka igen, och igen, och igen. Kan inte tänka mig ett resmål som kan slå våra förväntningar och drömmar om paradiset som detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback