dag 1- Om mig.

Dag 01 – Om mig

Ja, om mig. Karolina, 24 år om 1,5 vecka. Bosatt i Skellefteå tillsammans med min sambo. Kommer från inlandet från början, men flyttade till Skellefteå 2006 för att studera till resesäljare. Jobbade en sommar som bokningdassistent på Skyways, det är den enda karriären jag haft inom den branschen. (Förutom praktiker under utbildningens gång). Efter det stannade jag kvar i stan i drygt ett år. Men sen blev jag lite oväntat kär, sålde alla mina möbler och leverne för att flytta till huvudstaden. Bodde på Kungsholmen några månader sedan fick jag med mig honom upp till norr igen. Vi jobbar och står i, och vem vet vad framtiden visar.

Till hösten har jag dock planer på att gå en Make up & beauty-utbildning på ett halvår, i Umeå. Det har alltid varit min dröm att jobba inom den branschen. Jag har intresserat mig av make up så länge jag kan minnas. Varje jul när jag var mindre önskade jag mig en sminkdocka. Nu på äldre dar har jag som tur var fått öva på mina vänner ist! :) Vart jag befinner mig efter utbildningens slut återstår att se. Vi får se vart karriären tar mig. Kanske en period till i Stockholm. Vi får se, vi får se.

Ett annat stort intresse jag har är inredning i lantlig /industriell /fransk vintage-stil. Ser fram emot den dagen man köper sitt egna hus. Helst hade det varit ett klassiskt Gotländskt stenhus, men så långt ner tror och hoppas jag att vi inte tar oss. Annars reser jag gärna. Storstad, Europa. Nya favoriten är Florens i Italien. Kulturellt, kulinariskt, gemytligt, romantiskt, fantastiskt.

Det var lite om mig. Säkert något stor del av er redan visste, men för er som inte känner mig i verkliga livet, då vet ni! :)

Vi hörs imorgon, då blir det " Min första kärlek".

 

Kramar..


shuterman-fever.

Nu har Cloé Shuterman startat blogg. Natalie Shutermans dotter. 12 år och bär märkeskläder hit och dit. Tänk om man som 12-åring hade fått "gått i hennes skor".

Hursom, jag har varit bedrövlig med bloggen på senare tid. Det säger jag nog i varje inlägg jag skriver. Men nu cirkulerar en "månads"-lista runtom i storbloggarna som jag hade tänkt haka på. Få se hur länge de håller i sig! ;)

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick

 

Med start lite senare idag!

 

Hörs snart då..............


living the dream..!?

Den här dagen började bra men nu känner jag mig bara.. tom. På snudden till ett mindre sammanbrott. Ingen fara, sånt händer väl alla någon gång. Jag vet inte vad det riktigt är. Eller jo.. jag är orolig att mina drömmars dröm inte kommer att slå in..!?

.. För några månader sedan var det som att jag vaknade upp en morgon med en liten ängel som satt på min axel och viskade i mitt öra. En liten ängel som uppmuntrade mig att göra det jag drömmer om. Besöka platser jag vill besöka, följa mina drömmar. Varför ska man bara drömma? Vill man något, gör det. Go for it. Vi åkte till Florens, mina drömmars stad, mina fantasier har seglat iväg med mig till Toscana så många gånger förr och nu har vi upplevt en av våra drömmar. Det var så underbart att gå längs gatorna och känna att " det här gör vi för oss, för att det är vad vi vill och vad vi drömt om". Det var bara en av de sakerna jag har på min drömlista.

En annan sak är min framtida kärriär. Jag har Alltid sett mig som den som har lite väl mycket arbete på mina axlar, men som verkligen BRINNER för det. Som kliver upp tidigt, fixar sig riktigt snygg inför jobbet, drar på klackarna och kilar iväg till jobbet tills det blir kväll och sent och jag kommer hem helt utmattad men världens lyckligaste för att jag "living the dream". Varför drömmer jag bara? Nej, jag Ska inte bara drömma. Det här är ju för fasen något jag brunnit för HELA mitt liv. Detta har Alltid varit min livs största dröm. Varför drömmer jag?

Efter ett samtal i Fredags fick jag indirekt svar på mina funderingar som jag haft ett tag. Jag Ska följa mina drömmar. Jag Ska utbilda mig till det jag brinner för. Jag vet att jag kan, jag vet att jag vill, jag vet att jag kommer att LYCKAS.

Så nu hoppas jag bara att min låneansökan går igenom och att det går som jag drömt, annars vet jag inte vad jag tar mig till!



5-10 år från nu, detta är då Karolina de Pomian Sandell, framgångsrik Makeup artist och skönhetskonsulent.




Fram till dess kan jag behöva några att träna lite sminkningar på. Säg bara till så är jag där med penseln i högsta hugg! ;)


lata lördag är bästa lördagarna

Jag har tjuvstartat julen lite. Hade helst önskat att gå all in med julpyntning idag men jag blev rejält sågad av sambo att dra fram tomtar och diverse, men en, En ynka adventsstjärna fick jag igenom. Så nu är det 100%ig mysfaktor i köket.

Idag åt vi den bästa "inte orka laga middag"-middagen, bruschetta med lufttorkad skinka, salami, grönsaker, mozarella, färskt grillad landbröd med olivolja och vitlök, flingsalt, nymalen svartpeppar och en italiensk kryddmix över allting. Och ett glas Lindemans till. Mmmmm, Lördagslyx !
Ikväll har jag skruvat ner hatthyllan för att slipa den lite för att få lite shabby-känsla samt målat konsollerna som var svarta men numera vita, samt avverkat ett avsnitt av Ladies på Östermalm. Nu väntar sängen otåligt på mig!
God Natt!

vi komma, vi komma...

Den 11 December ska jag och bästis ha maskerad som födelsedagsfest. Temat är Världen och alla ska komma klädd som en nationalitet ( Efter egen definition ). Jag har vänt och vridit på mina knäppa idéer och nu har jag äntligen dräkten hemma. Gissa vad jag ska va?

En pepparkaka från Pepparkakeland ;)

mitt lilla torp och jag

Vet ni vad min lilla dröm är? Förutom att hitta en stor ladugård byggd på stora stenblock som jag kan renovera om till bostadshus med höga trösklar och låga dörrkarmar..

....Ett litet torp i Småland. Ett yttepyttelitet utan vatten, utan el, utan toalett. Bara med en brunn, ett gulligt utedass och ett litet loft. Huuuur mysigt skulle inte det vara att tillbringa 1 månad varje sommar på sitt lilla torp i Småland?

Jag hittade det perfekta torpet. Det låg förvisso i Långserud (Don´t ask me, Värmland typ). Hur gulligt? Hur idylliskt? Jag dör en smula..


Som en liten sommardröm...

i need you


septemberfest


lantliv i mina drömmar

Det är så frustrerande !!!!!! Jag blir lite galen. Jag är ju sådär galet intresserad av lantlig inredning. Mycket trä, gammalt, slitet, plåt, industrilampor ect.ect. Jag sitter dagligen och surfar runt på dessa ämnen och fantiserar av och till om hur jag vill inreda, bläddrar sönder mina Lantlivs-tidningar och målar upp varianter i mitt block på hur jag kan göra i hemmet.

I dessa stunder är det så extremt frustrerande att bo i en hyresrätt med delvis korkmatta, delvis allt för modernt trägolv. Jag vill ha rustiga golvplankor, låga dörrkarmar, höga trösklar och öppen planlösning. Det går åt helvette med mina inredningsplaner och jag får inte utlopp för min kreativitetet på det sättet jag hade önskat.

Så, ge oss alla pengar i världen och ett perfekt hus några km utanför stan, gärna med en gård och en ladugårdslänga som jag kan göra om till gäststuga och sommarloft.

(Biter sig i fingrarna!)
GAAAHHHHH!!



Och en lång och ståtlig karl, liggandes på sofflocket med en Whiskey i handen passar också in i det lantliga hemmet! ;)

lördagsmys hösten 2010 ..!?

Om man backar bak i begynnelsen när man började med Lördagsmiddagar, när Taco´s var det nya "IT", när vitlök var en konstig krydda i maten, när man somnade på golvet framför tv´n strax efter disneydax eller när man köpte en Tom&Jerry-box på Frasses för 10 kr och fick en plastplånbok ,som present i boxen, med konstig glittervätska i sig, DET var tider det. Men den där lördagsmiddagen tycks hålla i sig. Lite mer engagemang i matlagningen, lite extra fina glas, några levande ljus tända och en paltkoma som senare avslutas i varandras famn i TV-soffan. Det är belöningen efter en veckas arbete. Men i vårt fall, den lilla lyx vi kanske hinner med på helgen eftersom vi sällan spenderar Fre & Lör-kvällarna tillsammans, (vaktjobb=skitjobb i vissa avseenden..).

Men efter två år fungerar det ungefär på samma sätt, men inte fullt lika romantiskt. God middag med levande ljus, paltkoma framför diskbänken, ena försöker få bort alla fastbrända rester på stekpannan, svär en gnutta, tappar pannan i diskvattnet så det skvätter ner köksgolvet medan den andra går ut med soppåsen och lämnad ett spår av soppåssaft efter sig. Sedan hamnar den andra med sin paltkoma i sängen, och den andre framför datorn och bloggar. Kvällen avslutas med ett "Hejdå, hoppas du får en lugn natt på jobbet!", borstar sedan  tänderna och kryper ner i sängen, alena!

Jag misströstar inte. Inte nu när Solsidan-boxen ligger i TV-rummet och väntar på mig.


Good Lördagskväll!

problematiskt att vara turist ibland

I brist på annat så kan jag berätta lite tabbar från resan för några dagar sedan.

• Första dagen vi kom fram gick jag till en gatukiosk för att köpa en karta över Florens. Det där med annan valuta än svenska SEK existerar inte för mig så när han sa att den kostade 2,30 Euro så gav jag honom 23 Euro. Alltså ca 240 spänn ist för 25:-. Haha, han skrattade lite åt mig men var snäll nog och var ärlig och gav tillbaka överskottet.


• Jag tokvägrade dra med ett par gympadojor att gå runt i (trots att det hade behövts), då jag är mer fåfäng än bekväm, men det fick jag snabbt ångra efter måånga km i mina boots så jag gick in på ett apotek andra dagen för att köpa skoskavsplåster. Allt var på italienska så jag visste inte riktigt vad som var vad, (och vad heter plåster på eng !?!?!), men på disken var ett ställ som såg ut att vara plåster. Tog en förpackning, inväntade en expedit, och skulle betala. När jag lägger fram förpackningen ser jag att det är kondomer i XL-size. Haha. Dag 3 gav jag upp och köpte mina gympaskor och gick runt med ändå.


• På Fredagen åkte vi till en by som heter Greve och ligger mellan Siena och Florens. Vi var ett gäng på 6 pers som följdes till ett litet café där de hade Toscanas godaste glass. Expediten var mycket märklig där. Hon blev sur över våra beställningar. Hon blev sur för att Kristian (ena killen) köpte en kaffe, sur på mig för att jag köpte en glass och inte glass OCH en kaffe, sur på Fredrik för att han hade köpt en kaffe och sedan ville ha en glass också och gick in och beställde en glass över disken, men då skulle han inte ha gjort det på det viset. Vi fattade ingenting. Till mig sa hon att jag måste beställa något för att få sitta där, och där satt jag med min nyinköpta glass från deras café. Hon verkade svår att tillfredställa, den damen.




Nu längtar jag mest efter lite kompistid med mina vänner. Det är allt för långt emellan vi ses! :/

vanitas versace

Under nästa år lanseras en ny doft från Versace som heter `Vanitas` och den doftar så GUDOMLIGT gott. Jag MÅSTE ha den, till nästan vilket pris som helst! :) Håll ögonen öppna för denna go´bit.